banner

Algemene voorwaarden

Definities
1. In deze algemene voorwaarden worden de termen die worden gebruikt uitgelegd.
Flyfishingdutchman: De eigenaar van Flyfishingdutchman en samensteller van deze algemene voorwaarden.
Klant: De tegenpartij, een natuurlijk persoon.
Deze algemene voorwaarden gelden voor alle overeenkomsten tussen Flyfishingdutchman en de klant, tenzij in de overeenkomst anders is vermeld.
2. Deze algemene voorwaarden zijn ook van toepassing wanneer er derden zijn betrokken in de overeenkomst.
3. De prijzen in de webshop zijn actueel, maar het geeft de klant geen enkele rechten indien er duidelijk een fout is gemaakt door Flyfishingdutchman. In dat geval heeft Flyfishingdutchman het recht om deze fouten op gepaste wijze te herstellen.

Producten
Producten die in onze webshop worden aangeboden worden getoond met de best beschikbare foto's en een complete beschrijving. De kosten van deze producten zijn duidelijk aangegeven en ook de verzendkosten worden duidelijk vermeld voordat de betaling dient te worden voldaan.

Verkoopovereenkomst
Nadat wij uw order via een aankoop in de webshop of per email hebben ontvangen, is er sprake van een verkoopovereenkomst. Uw order wordt bevestigd middels een orderbevestiging per email, met alle gegevens die U ons hebt verstrekt. Flyfishingdutchman is niet verantwoordelijk voor de gegevens die door de klant zijn verstrekt, maar als er fouten worden opgemerkt zullen we dat zo snel mogelijk corrigeren of we nemen zo snel mogelijk contact met U op. In het geval dat de klant een fout ontdekt in de orderbevestiging, verzoeken wij U zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen, zodat wij deze fout nog kunnen herstellen voordat uw order wordt verzonden. U kunt ons daarvoor per bericht, per email, of telefonisch bereiken.

Arikel prijzen
De prijzen van artikelen in onze webshop worden regelmatig en zo vaak als nodig bijgewerkt en gecontroleerd.
Wanneer een prijs is verhoogd nadat wij uw order hebben ontvangen, betaald U gewoon de oude prijs zoals is vermeld in de orderbevestiging die U heeft ontvangen na het plaatsen van de order.
In het geval dat de prijs is verlaagd nadat U uw order heeft geplaatst, is Flyfishingdutchman U geen verklaring hiervoor schuldig.

Betalingen
Betalingen zijn in euro's en kunnen worden gedaan door middel van:
1. IDEAL.
2. Mastercard.
3. VISA.
4. Paypal.
5. Contante betaling bij afhalen.

Retourzendingen
Flyfishingdutchman wil dat klanten tevreden zijn over hun aankoop. Daarom mag een klant een bestelling altijd retour sturen, geheel of gedeeltelijk, zonder enige verplichting, maar wel in de originele verpakking en binnen 7 dagen. Dit betekent dat producten niet beschadigd teruggestuurd mogen worden. De kosten voor de retourzending zijn voor de klant. Nadat Flyfishingdutchman de retourzending heeft ontvangen, zal het bedrag van de retour gestuurde artikelen binnen 7 dagen worden overgemaakt op de rekening van de klant. Na het verstrijken van 7 dagen na de aankoop, kunnen producten niet meer retour worden gestuurd.

Levertijd
Bezorging van pakketpost binnen Nederland duurt ongeveer 2 tot 3 dagen nadat een order is verstuurd.
Internationale pakketpost duurt langer en de duur is afhankelijk van de bestemming.
Briefpost binnen Nederland duurt ongeveer 1 tot 3 werkdagen nadat deze zijn gepost.
Internationale briefpost duurt langer en de duur is afhankelijk van de bestemming.
In het geval dat bovenstaande levertijden worden overschreden kunt U met ons contact opnemen zodat wij dit voor U uitzoeken.
De uiteindelijke levertijd zal de opgegeven levertijd echter nimmer met meer dan 1 week overschrijden, tenzijn er sprake is van overmacht. Bij overschrijding van een termijn dient de klant Flyfishingdutchman schriftelijk ingebreke te stellen. 

Traceren van zendingen.
Wanneer uw order wordt verstuurd met pakketpost, krijgt U van ons een automatisch bericht per email met de verzendgegevens, zodat U deze zending kunt traceren.

Aangesloten postbedrijven
Flyfishingdutchman maakt gebruik van de volgende postbedrijven:
1. Postnl
2. DPD Post
3. Buitenlandse postbedrijven bij verzendingen naar het buitenland.

Transportschade
Flyfishingduthman is verantwoordelijk voor transportschade van verstuurde orders. Nadat een order door de klant is ontvangen, is het risico voor beschadiging en verlies voor de klant. In het geval dat een zending verloren is tijdens transport dient de klant Flyfishingdutchman hierover te informeren. Flyfishingdutchman zal dit dan onderzoeken en de klant informeren. In dit soort gevallen zullen wij de vragen om medewerking en hulp indien noodzakelijk.

Garantie
Flyfishingdutchman garandeert de kwaliteit van de producten die worden geleverd. Indien de kwaliteit van een geleverd product niet voldoet, dient dit product te worden geretourneerd naar Flyfishingdutchman. Nadat de kwaliteit is beoordeelt beslist Flyfishingdutchman of het product gratis zal worden vervangen of met bijbetaling van de klant.
Een klant dient garantie te claimen bij Flyfishingdutchman en Flyfishingdutchman handelt dit verder af met de leverancier van het product.

Nevenschade
Flyfishingdutchman kan niet verantwoordelijk worden gesteld veroorzaakt door producten die bij Flyfishingdutchman zijn aangekocht, tenzij door de klant het tegendeel kan worden bewezen.

Terugbetalingen
Terugbetaling van retour gestuurde producten worden afgehandeld volgens deze algemene voorwaarden.
Verzendkosten worden niet terugbetaald, tenzij anders overeengekomen.

 

Klachten
Klachten zullen binnen een periode van 30 dagen worden afgehandeld, of wij doen U een passend voorstel.
De algemene voorwaarden komen overeen met de nederlandse wetgeving.

Publicatie fouten
Flyfishingdutchman kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor foute publicaties in de webshop.

Overeenkomst
Door een bestelling te doen in de webshop gaat de klant automatisch accoord met deze algemene voorwaarden.

Laatste revisie datum: 15 Januari, 2024.